Bewoners

 

Rijohnne van Kemenade

rijohnne-2

Ik ben Rijohnne van Kemenade, ben op 18-1-1986 drie maanden te vroeg geboren, heb 25 jaar bij mijn ouders Henk en Marjan, broer Mark en zus Willemijn in Asten gewoond. Maar nu woon ik binnen Tweedelig.

 

Als je me ziet, zie je me vast en zeker met een ballon, want daar houd ik ontzettend van. Bewegend bezig zijn zoals schommelen, wandelen, fietsen, zwemmen, gym, stoeien, vind ik reuze fijn. Ik geniet van samen een taak doen en ga graag “opstap”.

 

Ik heb vroegbegeleiding, de kleutergroep en de Rafelschool binnen Kentalis te St-Michielsgestel bezocht. Heb daar een leerzame en goede tijd gehad. Doordat daar geen dagbesteding op maat was hebben we de doofblinden wereld los moeten laten. Een hele zoektocht! Vanaf juni 2006 ging ik 4 dagen per week naar Dagbesteding Gemert, heb het daar reuze naar mijn zin gehad. Op 1 oktober 2011 ben ik met de groep en begeleiders overgestapt naar “De Nieuwe Werf” te Beek en Donk. Door de bezuinigingen op vervoer ben ik, na een zorgvuldige voorbereidingstijd, op 19 mei 2015 naar dagbesteding Laan ten Roode in Someren gaan werken. 

 

Ik communiceer met vierhanden gebarentaal omdat ik doofblind ben. Daarnaast gebruik ik afvoelbare picto’ s.  Een wereld van veel voelen en aanvoelen dus! Ik heb veel mensen rondom me heen nodig. Gelukkig heb ik een fijn netwerk, mensen die me begeleiden, activeren en ondersteunen en daar ben ik trots op!