Ons huis

 

2011-05-05 : Sleuteloverdracht

Donderdag 5 mei 2011 was een vermeldenswaardige dag voor de bewoners van Tweedelig. Na het ondertekenen van de huurovereenkomst kregen de bewoners de sleutel van hun appartement overhandigd. Vanaf nu zijn onze bewoners officiëel huurder geworden.   De sleuteloverdracht mocht natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Daarvoor werd een persbericht gestuurd naar diverse lokale media. Als afsluiting van het officiële gedeelte werd een taart aangesneden, waarna alle aanwezigen konden aanschuiven voor gebak met koffie of thee.   Voor de bewoners, ouders en broers en zussen was er na afloop nog een gezellig samenzijn om de sleuteloverdracht nog eens extra te vieren.   Aannemer Hartmann en Woningbouwvereniging Bergopwaarts@BOW hebben hun werk gedaan. Nu kunnen we zelf aan de slag om de inrichting van de appartementen en de algemene ruimtes in orde te maken. Medio Juni 2011 hopen we operationeel te zijn.   Kijk voor een impressie maar eens op de fotos hieronder. Tevens is er een link naar het persbericht.   Tevens hebben we 2 audio-opnames van Siris Avonduur toegevoegd (deel 1 + deel 2)  

Klik hier voor het PERSBERICHT

2011-05-05 : Sleuteloverdracht: door Karin en Petra

Hiep hiep hoera de sleutel 5-5-2011.   Er kwamen 3 personen van bergopwaarts de sleutels overhandigen. Iedereen kreeg een half uur om in zijn eigen appartement uitleg en rond te kijken. Toen moesten wij de handtekening zetten op het papier, en we moesten zelf de huur betalen met ons pinpasje. Iedereen kreeg de sleutel als je getekend had. We deden elkaar allemaal feliciteren iedereen was blij met de sleutel. Er werden heel veel foto`s gemaakt door siris en de kranten. De adjunct directeur van Bergopwaarts deed een openingswoord voor iedereen. Daarna kreeg het bestuur een grote nepsleutel om de voordeur open te maken. We gingen allemaal naar binnen in de grote woonkamer het was heel druk. Wij moesten allemaal een handtekening zetten op een poster van Bergopwaarts met ons huis erop. In de woonkamer deed Marjan een toespraak houden voor iedereen die er was. Karin deed samen met een man van Bergopwaarts de taart aansnijden die in de woonkamer op de tafel stond. Het was een hele grote taart met ons huis erop. Alle mensen die er waren kregen een stuk taart op een bordje. Bij dat stuk taart kon je koffie of thee of frisdrank krijgen die moest je zelf bestellen. De bewoners gingen allemaal naar buiten om een groepsfoto te maken met de grote nepsleutel. Daarna gingen we allemaal naar de chinees in Asten toe. Marjan deed een openingswoord over een schilderij dat Willemijn gemaakt had, we mochten hier allemaal wat opschrijven. Dit schilderij komt mooi in ons huis te hangen. We hadden lekker gegeten en gedronken en gepraat. Het was heel erg gezellig geweest de hele dag.   Groetjes Petra en Karin van Mierlo

2011-03-25 : De eerste keer in de appartementen:

Op vrijdag 25 maart zijn we naar ons nieuwe huis wezen kijken. Dat was heel erg mooi en heel groot. Het lijkt wel een doolhof, om de weg kwijt te raken. Alleen de deuren zijn geel. Een beetje apart en niet mooi.   Wel leuk en intersant om mijn appartement te zien. Is dit nu werkelijk mijn appartement? Het is wel spannend of alle meubeltjes er in kunnen. Ik heb er zin in laat de sleutel maar komen.  

 

Sandra van de kruijs.

2010-11-12 : Het hoogste punt bereikt

Op vrijdag 12 november 2010 ging de vlag in top op de bouwlocatie ; het hoogste punt werd bereikt.   Na een speech van Tom Alders namens Bergopwaarts@BOW   ontvingen de bouwvakkers van bouwbedrijf Hartman een leuk presentje van BOW. Vervolgens was het de beurt aan Stichting Tweedelig. Onze toekomstige bewoners, uitgerust met mooie, rode bouwhelmen, hadden zelf ook nog een leuk cadautje voor de bouwvakkers.    Wij willen via deze weg graag uitvoerder Pieter van Heijmans Bouw bedanken voor de mooie, rode bouwhelmen. Onze bewoners waren duidelijk trots op hun nieuwe hoofddeksels.   Daarna volgde het "officiële" gedeelte, het hijsen van de vlaggen. Bart, Sandra, Carole en Petra zorgden ervoor dat de vlaggen fier in de wind konden wapperden.   Een bouwplaats is geen museum, daardoor konden we helaas alleen de vertrekken van de begane grond bekijken. Iedereen kreeg echter toch een goede indruk van hoe het straks gaat worden.   Vervolgens werden alle aanwezigen getracteerd op een natje en een droogje. Wat een geweldige dag, we kunnen haast niet wachten tot de oplevering. Deze wordt verwacht in Mei 2011.

2010-09-30 : De 2e verdieping krijgt vorm

Op de bouwplaats kun je al een aardige indruk van de huizen krijgen, nu de muren en het plafond van de 2e verdieping gereed zijn.

2010-08-01 : Bouwen na de zomervakantie

Direct na de zomervakantie werd er door de aannemer weer heel hard gewerkt. Kijk maar eens naar de volgende foto's :

2010-07-16 : De eerste stenen worden gelegd

Op vrijdag 16 juli 2010 was het eindelijk zover. De toekomstige bewoners waren die morgen juist teruggekomen van een supergeweldige, gezamelijke vakantie op bungalowpark "de Katjeskelder" in Oosterhout. Als klap op de vuurpijl mochten zij ook nog allemaal hun "eigen steentje" bijdragen aan de bouw van de nieuwe huizen.  Iedereen kwam aan de beurt om zijn "eigen steen" te metselen !!!  Het resultaat mag er absoluut zijn ; fa. Hartmann mag natuurlijk altijd een beroep doen op deze geweldige groep bouwvakkers.

2010-06-23 : De muren worden op peil gemetseld

2010-06 : Alweer verder

Er wordt gemetseld !!!

2010-05 : De aannemer is begonnen

De aannemer is begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor de echte bouw. De ondergrond heeft een aantal weken goed kunnen verdichten zodat we de ideale omstandigheden hebben voor het maken van een solide fundering. Vanaf nu zullen zal het eindpunt iedere dag weer een stukje dichterbij komen. Als alles normaal verloopt hopen we dat tegen de zomervakantie 2011 de bouw gereed is !!  

2010-03 : Grondwerk

Het grondwerk vordert gestaag, kijk maar eens naar de volgende foto's. Wij hebben wel eens gedacht aan een zandbak ; maar deze is wel heel groot uit gevallen !!! ......  

2010-02 : Start Bouwrijp maken

De figuurlijke "schop in de grond" is nu werkelijkheid geworden. Vanaf eind januari 2010 wordt er in de weekenden heel hard gewerkt aan de Zagershof ! Gelukkig wordt er gewerkt met een "iets grotere mechanische schop" (Zie onderstaande foto's.)